Rundfunk header image 1

Wij

Rundfunk is een dj collectief uit Delft met een grote voorliefde voor funk. Maar funk is enkel het startpunt want met hetzelfde gemak waarmee wij de rauwe funk van New Orleans tot Nigeria draaien, rocken wij menig dansvloer met soulklassiekers, funky hiphop, dansvloer jazz, Jamiacaanse ska of rocksteady of een potje smeuige latin boogaloo of samba.

Sinds zomer 2005 is Rundfunk actief onder de huidige bezetting en organiseerden wij sinds afgelopen augustus 2006 tot februari 2008 in poppodium Speakers de succesvolle Echte Boter clubavond. In november 2006 hadden wij een editie van Echte Boter met het inmiddels internationaal bekende Kraak en Smaak in de programmering, in maart 2007 speelde het vermaarde Lefties Soul Connection. Sinds november 2008 hebben we een nieuw onderkomen voor onze volvette eclectische funkavond Echte Boter in het nieuwe Ciccionina.

Wij organiseren graag feesten (samen) met gelijkgestemde bands en hebben dan ook gedraaid rond de optredens van bands als Zuco103, New Cool Collective, Mdungu, Rare Groove Orchestra, C-mon & Kypski, Kissmekillme en Monsieur Dubois. In Delft draaien wij daarnaast onze funkplaatjes op verscheidene feesten en festivals (BK-beats, IO-festival, Nyama festival, Delfts jazzfestival, Jazz in Duketown).

Samen met de jonge jazzgroep TheNewQuartet staan wij regelmatig met een jazzavond in popzalen (twee seizoenen een succesvolle serie in de 013, Tilburg). Maar niet alleen TheNewQuartet weet ons te vinden, ook rauwe funkband Rare Groove Orchestra en het soulvolle Kissmekillme vergezellen we bij optredens met onze platen om een feest tot in de late uren op te rekken. Verschillende Rundfunk radioshows zijn op onze site te beluisteren.

Op deze site berichten wij over onze eigen feesten maar ook over funk, soul, latin en jazz concerten in (het westen) van Nederland en over essentiele nieuwe muziek met de nadruk op Nederlandse bands.

Rundfunk bestaat uit de leden Rakedwin aka Edwin Gardner, Pep Ventura aka Fedde van der Lijn, Señor Manteca aka Marijn Boterman en Taco5000 aka Taco Broerse (met vier dj’s meer plezier achter de draaitafels, en je houdt nog eens tijd over om zelf wat pasjes te wagen) en Pepijn Berghout de man achter onze posters en onze vj .

Hieronder een representatieve mix van wat wij zoal draaien op een plek waar de luie voeten van de grond moeten.

rundfunk partystarter

voor boekingen, opmerkingen of vragen:

Stuur een email naar contact {at} rundfunk {punt} nl.

  • Share/Bookmark