Rundfunk header image 1

Rundfunk @ Matinee Dansé Dramé zondag 13 maart

March 8th, 2012 by Taco 5000

Deze zondag vertier fur die ganze Familie in het Amsterdamse Podium Mozaiek. Middagvullend Senegalees vermaak met concerten, workshops en dans van de beste dansers en muzikanten uit Senegal. Rundfunk zet de naald in de groeven van de beste West-Afrikaanse beats & breaks.

O, en deze gaan we zeker draaien

Prijs: kinderen 6 euro, volwassenen 14 euro.
Voorverkoop: kinderen 5 en volwassenen 12 euro.
Tijd: 14.30-18.00 uur
Kaarten via Podium Mozaiek

Meer @ Facebook

Artiesten:

N’deye Seck
Een bijzondere vrouw, want zij is een van de weinige vrouwen in Senegal die percussie speelt. Ze leerde op jonge leeftijd van haar opa in Thies, Senegal waar ze werd geboren. Ze verhuisde naar Toubab Dialaw waar ze sinds 2000 vaste percussioniste is in Germaine Acogny’s compagnie Jant-Bi. Ze toerde hiermee door Europa en de VS voor shows en het geven van lessen. Ze inspireert alle dansers en percussionist met haar kracht en uitvoering van iemand 2x haar grootte. N’deye’s passie, kracht en respect voor haar traditie is te zien in haar spel waarmee ze plezier en inspiratie wil overbrengen.

Ibou N’Diaye
Is geboren en getogen in de één van de bekendste artiestenfamilies van Senegal. Zijn moeder is danseres en choreografe van het Nationale Ballet van Senegal. Zijn vader is de artistiek leider van Ballet Cinemeew en zijn grootvader: de beroemde percussionist Doudou N’Diaye Rose. Als 13 jarige speelde hij al in het Nationaal Ballet als solist djembé en sabar, waarmee hij toerde door Japan en Taiwan. Bovendien richtte hij met de artistieke adviezen van oom Kissima Diabaté zijn eigen groep Groupe Kiss op. Deze populaire groep jonge Senegalese artiesten staat bekend om hun nieuwe originele sabar- en djembé-arrangementen. Sinds een aantal jaren woont Ibou in Zwitserland waar hij vele lessen djembé en sabar geeft en danslessen begeleidt.

Workshops
De gastpercussionist Oumar Fandy Diop en -danser Diene Sagna geven workshops op zaterdag 10 maart 2012 in Amsterdam in de Djembé Dramé Studio in Bos en Lommer en Global Dance Lab in Oud West.

  • Share/Bookmark

Tags:   · · · · · · Nog geen reacties...doe hier je ding.

Geef commentaar

0 reacties tot nog toe ↓

  • Nog geen commentaar...doe hier je ding.